MARSEILLE - In de Franse stad Marseille heeft een jonge vrouw zeer ernstige brandwonden opgelopen nadat jongeren een bus waarin zij zat in brand hadden gestoken. Het leven van het slachtoffer, dat over 60 procent van haar lichaam verbrand is, is in gevaar, zo liet een woordvoerder van het ziekenhuis weten waarnaar de vrouw is overgebracht.

Ooggetuigen vertelden dat drie tieners de deur van de bus forceerden, een brandbare vloeistof in het voertuig gooiden en er een lucifer bij hielden. Dit gebeurde in een buitenwijk van Marseille waar volgens de autoriteiten eerder niet speciaal sprake was van veel geweld of onlusten.

De afgelopen dagen heerste al in veel voorsteden in Frankrijk een gespannen rust. Precies een jaar geleden was het land het toneel van ernstige onlusten in achterstandswijken nadat twee jongens op de vlucht voor de politie waren omgekomen. Drie weken lang gingen auto's in vlammen op.

Donderdag en vrijdag, de dag van de herdenking van de dood van de twee jongens, staken jongeren in Parijs ook al verscheidene bussen in brand. Daarbij deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.