EERSEL - Een brandende vrachtwagen met oplegger heeft dinsdagmorgen op de A67 tot een kilometerslange file geleid. De trekker was geladen met karton.

De chauffeur ontdekte ter hoogte van Eersel dat zijn voertuig in brand stond. Het vuur is door nog onbekende oorzaak ontstaan in de achterbanden. De brandweer was het vuur snel meester, maar kon niet voorkomen dat de trekker helemaal uitbrandde, aldus een woordvoerder van de politie.

Toen de chauffeur het vuur omstreeks 7.00 uur ontdekte, reed hij tussen de Belgische grens en Eersel, richting Eindhoven. De politie sloot gedurende enige tijd de weg af voor alle verkeer. Daardoor ontstond een file tot in België. Ter plaatse is het niet mogelijk om het verkeer om te leiden.

Anderhalf uur later ging een rijbaan open. De nog smeulende inhoud van de trekker wordt ter plaatse overgeladen in containers. Daarna wordt de trekker weggesleept. De politie verwacht dat de problemen in de loop van de ochtend zijn opgelost.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer kende dinsdagochtend problemen. Een lege kalktrein botste ten oosten van het Centraal Station van Amsterdam tegen een lege personentrein. De aanrijding deed zich rond 08.30 uur voor. Door de aanrijding werd de bovenleiding beschadigd, aldus de Nederlandse Spoorwegen.

Reizigers tussen Amsterdam en Utrecht en tussen Amsterdam en Amersfoort moeten rekening houden met een vertraging van een half uur tot een uur en uitval van treinen.

Ook is er dinsdagochtend een sneltrein in de buurt van Rheden in botsing gekomen met een railvoertuig dat na werkzaamheden op het spoor was achtergebleven. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade aan het treinstel is aanzienlijk, zo heeft een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen gezegd.

De passagiers hebben volgens hem ruim twee uur moeten wachten totdat ze in een vervangende trein konden overstappen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat een bus hen zou oppikken, maar de buschauffeur kon de trein niet vinden, aldus de zegsman.

Door de aanrijding reden tijdelijk geen treinen tussen Arnhem en Dieren. Reizigers tussen Arnhem en Zutphen liepen een vertraging op van ruim een uur.