AMSTERDAM - Het VU medisch centrum in Amsterdam heeft zes camera's ingezet naar aanleiding van de breuken die drie baby's opliepen in het ziekenhuis. De camera's hangen op de kraamafdelingen, de kinder-intensive care, neonatologie en de verpleegafdeling. Dat bevestigde een woordvoerster naar aanleiding van een artikel in Het Parool van vrijdag.

Het ziekenhuis ontdekte vorige week bij twee patiëntjes een onverklaarbare botbreuk, nadat ze voor iets anders waren opgenomen. Donderdag stelden artsen ook bij een andere baby een onverklaarbare botbreuk vast.

Het medisch centrum schakelde daarop meteen de politie in. Het onderzoek naar de mysterieuze verwondingen duurt nog voort. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis zijn er geen logische verklaringen voor de botbreuken.

De camera's zijn bedoeld om bezoekers, patiënten en personeel te registreren. De Commissie Bescherming Persoonsgegevens en de ondernemingsraad hebben ingestemd met het verscherpte toezicht. Het VU medisch centrum is het eerste ziekenhuis dat cameratoezicht heeft ingesteld.