LIEROP - De politie heeft vrijdagmorgen in een bos aan de Hogeweg in Lierop (Noord-Brabant) het stoffelijk overschot van een man gevonden. De vondst werd gedaan nadat donderdagavond in de buurt een lege auto was aangetroffen. De politie vermoedt een misdrijf. Over de identiteit van de dode kon ze nog niets zeggen.

Een passant kreeg donderdagavond laat argwaan toen de auto die hij eerder op de dag ook al onbeheerd had zien staan, daar nog steeds stond. De politie kon de eigenaar van de auto donderdagavond niet meteen bereiken en is daarom vrijdagochtend in het bos gaan zoeken. Al snel werd het lichaam gevonden. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de eigenaar van het voertuig, aldus een politiewoordvoerder. Zijn familie is geïnformeerd.

In een aangrenzend bos werd in september het lichaam gevonden van de vermoorde Geldropse tiener Melanie Sijbers. De verdachte in die zaak is uitdrukkelijk in verband gebracht met de moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk in 1995 die ook niet ver daar vandaan werd gevonden. De politie sluit elk verband tussen de nieuwste vondst en deze twee misdrijven uit.