AMSTERDAM - Het gehele Kamp Holland in Uruzgan slaapt sinds woensdag gepantserd. Nog niet alle slaapcontainers zijn gearriveerd en afgebouwd, maar door werkruimtes als slaapvertrek te gebruiken wordt toch alle soldaten een gepantserde slaapplek geboden. Dat meldt het ministerie van Defensie donderdag in het weekoverzicht.

Aanvankelijk hadden de slaapcontainers eind juli in de Afghaanse provincie moeten zijn. Toen werd duidelijk dat er ongeveer een maand vertraging was opgelopen. Dat blijkt nu nog langer te zijn.

Vanaf woensdag slapen alle militairen iedere nacht gepantserd. De raketten die de laatste tijd in de buurt van het kamp belandden, geven volgens een woordvoerder het belang daarvan aan.

Incident

Het overzicht meldt ook een 'vervelend incident'. Zaterdag raakte een jongetje lichtgewond door scherven van een afgezwaaide granaat van een pantserhouwitser. De familie van de jongen heeft excuses van het Nederlandse kamp ontvangen, nadat de jongen is behandeld in het kamp in Tarin Kowt. Hij maakt het volgens Defensie goed.