LEEUWARDEN - Justitie verdenkt een 46-jarige vrouw van ontucht met haar 7-jarige zoontje. Ook heeft de vrouw uit Franeker volgens het Openbaar Ministerie (OM) sigaretten op het kind uitgedrukt en hem met een honkbalknuppel geslagen.

Ook de vader van het jongetje, inmiddels de ex-partner van de moeder, wordt door justitie verdacht. Advocaat Martijn van Rooij zei donderdag dat de moeder alle aantijgingen ontkent. Het kind is na een verzoek door Bureau Jeugdzorg op last van de rechter uit huis geplaatst. Waarom dat is gebeurd, weet Van Rooij niet.

Toen het kind in een pleeggezin werd geplaatst, begon het volgens de raadsman te vertellen over het vermeende misbruik. Het kind is volgens de advocaat nooit voor verwondingen door het vermeende geweld medisch behandeld.

De moeder heeft volgens Van Rooij geen strafblad. De vrouw, die op vrije voeten is, moet donderdag 2 november voor de rechtbank in Leeuwarden verschijnen. De rechtszaak wordt mogelijk aangehouden omdat een rapport over de achtergrond van de vrouw wel klaar is, maar nog niet in het strafdossier zit. De strafzaak tegen de man wordt apart op een nog onbekende datum behandeld.