DEN BOSCH - Er zullen woensdagochtend geen bussen rijden in Noord-Brabant, ook niet in de spits. Dat heeft een FNV-bestuurder dinsdagavond gezegd. De BBA-chauffeurs vinden het onverantwoord om te gaan rijden omdat ze nog steeds bij het Provinciehuis staan en dus weinig kunnen rusten voordat ze de weg op zouden moeten.

Als er in de nacht van dinsdag op woensdag alsnog een akkoord komt, zullen de chauffeurs vanaf dat moment nog zeker acht uur wachten voordat ze gaan rijden. Zonder akkoord blijven de bussen stilstaan, dreigde de bestuurder.

Demonstranten

Ongeveer 400 buschauffeurs hadden zich dinsdagavond verzameld voor het Provinciehuis in Den Bosch. Ze wilden naar binnen, maar hen werd de toegang geweigerd. De politie was aanwezig, maar hoefde geen arrestaties te verrichten.

Intentie

De provincie Noord-Brabant heeft de intentie uitgesproken om voor woensdagochtend een positieve beslissing te nemen over het compromis over de toekomst van het busvoer in de provincie. Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen heeft dat dinsdagavond gezegd tegen vakbondbestuurders en een delegatie van actievoerende buschauffeurs.

De vergadering van Gedeputeerde Staten duurt dinsdagavond nog voort. Op tafel ligt volgens een provinciewoordvoerder nog één geschilpunt. Volgens de vakbonden betekent dat een dozijn andere pijnpunten zijn opgelost. "De race lijkt gelopen", aldus bestuurder Leen van der List (FNV) ten overstaan van de chauffeurs bij het Provinciehuis in Den Bosch.