MAASTRICHT - Acht inwoners van het Limburgse Landgraaf zitten vast op verdenking van het stelselmatig molesteren van homoseksuelen. Het Openbaar Ministerie (OM) wil hen vervolgen voor zware mishandeling en poging tot doodslag. Dat heeft een woordvoerder van het OM in Maastricht dinsdag gezegd.

De molestaties zouden hebben plaatsgevonden in september. Twee weken geleden werden vijf mannen uit Landgraaf in de zaak aangehouden. Dit vijftal heeft de geweldplegingen volgens de politie deels bekend. Ze zouden hebben gehandeld uit homohaat.

Minderjarig

Dinsdag maakte het OM bekend opnieuw drie arrestaties in de zaak te hebben verricht. Het gaat opnieuw om inwoners van Landgraaf. Twee van de drie verdachten zijn minderjarig. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank, die heeft bepaald dat ze nog zeker twee weken blijven vastzitten.

Woensdag worden de vijf andere verdachten opnieuw voorgeleid. Het OM zal de onderzoeksrechter vragen hun voorarrest met negentig dagen te verlengen.