DORDRECHT - De politie zoekt nog een van vermoedelijk drie daders van de drievoudige moord in Dordrecht van afgelopen vrijdag. Twee andere mogelijke schutters zitten al vast. De politie verwacht maandagavond de derde te arresteren. In totaal zitten vier mensen vast op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij.

Maandagmiddag is een zesde verdachte gearresteerd. Het gaat om een 29-jarige Schiedammer. De politie maakte maandagavond bekend dat hij samen met een 19-jarige plaatsgenoot, die eerder door de politie per abuis 21 jaar oud werd genoemd, en de nog voortvluchtige man de woning aan de Giessenstraat is binnengedrongen waarna de schietpartij plaatsvond.

Van de in totaal zes arrestanten die in de loop van zondag en maandag zijn opgepakt, zijn er twee op vrije voeten gesteld. Het gaat om twee 27-jarige mannen uit Barendrecht en Rotterdam. Een -jarige vrouw uit Schiedam en een 23-jarige Rotterdammer zijn in verzekering gesteld. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, hoewel ze niet in de woning waren.

De politie kan nog niets zeggen over het motief of de toedracht. De drie slachtoffers, een 39-jarige moeder, haar 16-jarige dochter en het even oude vriendje van de dochter, overleden in de woning.

Volgens de politie is er niet over en weer geschoten, maar van een koele afrekening wil ze niet spreken. Buurtbewoners vermoeden dat relatieproblemen de oorzaak van het drama zijn. De politie sluit dit niet uit, maar neemt ook andere mogelijke motieven mee in het onderzoek, aldus een woordvoerster. De andere dochter (11) van de vrouw en een 35-jarige vriend van de familie konden ongedeerd vluchten.

In Dordrecht is maandagavond een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de drie slachtoffers. Hieraan namen honderden mensen deel. De tocht leidde van de wijk Oud-Krispijn naar de Giessenstraat in wijk De Staart waar de drievoudige moord werd gepleegd. Bij de woning werden bloemen gelegd. De tocht was georganiseerd door bekenden van de slachtoffers.

/NIEUWSPolitie tast in duister motief moorden Dordrecht