SPIER - Twee ongevallen hebben dinsdagochtend op de A28 (Utrecht-Groningen) in beide richtingen geleid tot files. Tussen Dwingeloo en Beilen was de weg in noordelijke richting dicht omdat ter hoogte van Spier iemand zelfmoord had gepleegd. Het lichaam lag op de rijbaan.

Het verkeer kon via de parallelrijbaan langs het politieonderzoek rijden, zei een woordvoerder van de politie Drenthe. Daar stond rond 08.15 uur 9 kilometer file.

Vertragingen

Ook in de richting Utrecht had het verkeer op de A28 te kampen met vertragingen. Op de weg vond ter hoogte van 't Harde een ongeluk plaats met een busje, zo liet de ANWB weten. De 25-jarige bestuurder uit Ridderkerk raakte met zijn voertuig van de weg en belandde op de zijkant in de middenberm.

Vermoedelijk moest hij uitwijken voor een vrachtwagen die plots een baan opschoof. De bijrijder uit Heerjansdam raakte bekneld en moest naar het ziekenhuis. De weg moest in de richting van Zwolle deels worden afgesloten voor de hulpverlening en berging, waardoor een file ontstond.