DEN BOSCH - Daadkrachtig zijn, niet te beroerd om 's avonds en 's nachts te werken en je openstellen voor de ander. Met onder andere deze eisen zoekt condoomfabrikant Durex in de Benelux 10.000 man personeel voor het testen van de Durex Pleasuremax-condooms.

De condoomfabrikant uit Den Bosch wil op deze manier te weten komen hoe het product in de praktijk werkt. Geïnteresseerden kunnen een sollicitatieformulier invullen op de site durexzoekttestpersonen.nl. Als de sollicitanten akkoord gaan met de arbeidsvoorwaarden voor de functie, die op zich weinig om het lijf heeft, kunnen ze het contract ondertekenen. Businesscards krijgen ze om vrienden op de hoogte te brengen van hun nieuwe carrière.

Met slogans als 'ooit gedroomd van een opwindende baan in een stimulerende omgeving' stapt Durex de arbeidsmarkt op. De testers kunnen na gedane arbeid - een condoom krijgen ze thuisgestuurd - hun reactie geven. Niet dat het bedrijf direct alle reacties gaat verwerken om tot een nieuw condoom te komen, ,,maar we houden ze toch in ons achterhoofd met het oog op toekomstige productlanceringen'', zegt productmanager Loes van Alst van Durex Benelux.

Overwerkweekend

Uiteindelijk krijgen alle personeelsleden de kans om een overwerkweekend te winnen in een hotel in het Zuid-Engelse Brighton. Ze verblijven dan in de zogeheten Durex Playroom, met spiegels, een danspaal, een kingsize bed en dito bad en een verzameling speeltjes. Degene die de beste slagzin heeft gemaakt, kan de trip gaan maken.