DELFT/MÜNCHEN - De concerten van de Rolling Stones volgend jaar in Utrecht en Rotterdam waren zaterdag in anderhalf uur uitverkocht. De kaarten vlogen de deur uit, aldus concertorganisator Mojo. Daarom geven de Stones op 19 augustus een extra concert in de Amsterdamse ArenA. De kaartverkoop daarvoor begint zaterdag 14 december om 10.00 uur.

Een woordvoerder van Mojo zei dat de verkooppunten tegen hun maximale capaciteit aanliepen. Het 0900-nummer was moeilijk bereikbaar. Ook lukte het fans nauwelijks om op de internetpagina van de Ticket Service kaarten te bestellen.

Op 11 en 13 augustus staat de Britse band in stadion de Kuip in Rotterdam, de 15e in de Rotterdamse concerthal Ahoy' en 16 augustus in theater Vredenburg in Utrecht. De Stones zullen elk concert aanpassen aan de locatie.

Veertigjarig jubileum

De bandleden Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood vieren dit jaar hun veertigjarig jubileum. Op 12 juli gaf de band zijn eerste concert in de Marque Club in Londen. De Stones speelden in 1999 voor het laatst in Nederland: in Groningen en in Landgraaf.

Kaarten voor het concert dat de Rolling Stones op 8 juni in Circus Krone in München geven, waren zaterdagochtend na het begin van de voorverkoop zelfs binnen enkele minuten uitverkocht, zo hebben de Duitse organisatoren laten weten.