NEW YORK - De stad New York laat alle ondergrondse ruimtes op Ground Zero doorzoeken op mogelijke menselijke resten van slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001. Dat is besloten na de vondst, donderdag, van menselijke overblijfselen op de plek waar meer dan vijf jaar geleden twee vliegtuigen zich in de Twin Towers boorden.

Arbeiders kwamen bij het schoonmaken van een rioleringsschacht lichaamsdelen, waaronder beenderen, tegen. Ook vonden ze twee portemonnees.

Onderzoekers zullen nu alle ruimtes die al waren doorzocht opnieuw nauwkeurig bekijken, aldus een verklaring van het stadsbestuur vrijdag. Ook wordt gelet op eventuele ruimtes die na de ramp over het hoofd waren gezien.

Geschokt

Nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen reageerden geschokt op de vondst en eisten direct een grondige nieuwe zoektocht. Zij willen zich niet meer verlaten op toevallige vondsten op Ground Zero. De aanslagen kostten 2749 mensen het leven. Nabestaanden van ruim 1100 slachtoffers ontvingen nooit een stoffelijk overschot van hun omgekomen familielid.