SYDNEY - Ondanks regen hebben de bosbranden rond de Australische stad Sydney zich verder uitgebreid. Dat bericht The Sydney Morning Herald in de editie van vrijdag. In de buitenwijken zijn doorgaande wegen afgezet en scholen gesloten.

De politie zei vrijdag dat de branden tot dusver twee levens hebben geëist. Een 73-jarige man stierf aan de gevolgen van een hartaanval toen hij woensdag poogde zijn paarden in veiligheid te redden. Een tweede man, 81 jaar, werd donderdag dood gevonden in een uitgebrande caravan.

In totaal bestrijden zo'n 4500 brandweerlieden de bijna tachtig branden die rond de stad woeden. Harde wind wakkert het vuur op veel plaatsen aan. Circa twintig woningen zijn al ten prooi gevallen aan de vlammenzee.

Een 18-jarige jongen, volgens zijn advocaten zwakbegaafd, is vrijdag formeel beschuldigd van het stichten van een van de branden. De tiener hangt een celstraf van veertien jaar boven het hoofd. De politie vermoedt dat ook de meeste van de andere branden rond Sydney door mensen, al dan niet opzettelijk, zijn veroorzaakt. Australië kampt momenteel met een grote droogte.