DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft woensdag de 37-jarige Marinus C. veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het ombrengen van Marleen de S.. De rechter sprak C. vrij van moord, maar legde hem de straf op voor doodslag, brandstichting en zware mishandeling. De officier van justitie had achttien jaar tegen de Delftenaar geëist.

Bekijk video

De dakloze C. wurgde zijn Haagse vriendin op 3 juli 2005. Daarna stak hij het pand in brand. De brandweer ontdekte bij het blussen van het vuur het stoffelijk overschot in de woning.

Sectie wees uit dat het slachtoffer vlak voor haar dood ernstig was mishandeld. Haar rectum en vagina waren bewerkt met een scherp voorwerp. Na de vrouw te hebben gewurgd, sneed de veroordeelde haar keel en buik open.

De veroordeelde ontkent de moord te hebben gepleegd, maar zegt wel in de woning te zijn geweest. De advocaat van C. kondigde na de uitspraak aan in beroep te gaan tegen het vonnis. De raadsman sluit niet uit dat de werkelijke dader te vinden is onder andere dakloze en verslaafde mannen die regelmatig aan huis schenen te komen bij het slachtoffer.