GRONINGEN - Een nog onbekende man is woensdagmiddag van de Martinitoren in het centrum van Groningen gesprongen. Dat heeft de politie woensdag gemeld. De man overleefde het niet. Het incident vond plaats voor het oog van tientallen mensen.


Foto: Sjoerd Bakker | Een traumaheli landde op de Grote Markt

De man is volgens een woordvoerder van de politie van de eerste trans aan de achterkant van de toren gesprongen. De politie vermoedt dat het om zelfdoding gaat, maar sluit een misdrijf nog niet uit. De omgeving is afgezet en er vindt sporenonderzoek plaats.


Foto: Alexander Wortelboer | Politie denkt aan zelfdoding

Het Dagblad van het Noorden meldt dat de hulpdiensten snel ter plekke waren. De traumaheli landde op de Grote Markt, en steeg een half uur na aankomst zonder het slachtoffer weer op.

Boven in de toren is een tas aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of deze van de man was. Enkele getuigen zijn door de politie opgevangen.

Duw

Het is niet de eerste keer dat iemand van de Martinitoren valt. In april 2004 viel een 20-jarige man uit Assen van de toren, waarna een 24-jarige vrouw een jaar later bekende hem te hebben geduwd. De Martinitoren is 97 meter hoog.