AMSTERDAM - De zes vermoedelijke leden van het vermeende terroristische netwerk van Samir A. hebben hun documenten en aantekeningen over het proces dat tegen hen loopt dinsdag aan het eind van de middag teruggekregen. Dat vertelden de advocaten van Samir A. woensdag.

De verdachten zijn ongeveer drie weken geleden overgeplaatst naar de speciale terroristenafdeling in de gevangenis in Vught en beschikten vanaf dat moment niet meer over grote delen van het dossier en andere belangrijke documenten, zoals eigen aantekeningen en de uitwerking van getuigenverklaringen.

Voorbereiden

"Het meeste van dit materiaal is nog niet bij ze aangekomen. Zo wordt het moeilijk de zaak inhoudelijk te kunnen behandelen. Op deze manier kunnen we ons niet goed voorbereiden", hield advocaat Victor Koppe de rechtbank maandag voor.

De rechtbank dreigde het proces tijdelijk stil te leggen, zolang de verdachten niet de beschikking over hun documenten kregen. Dat is nu gebeurd, bevestigde ook het Openbaar Ministerie.

Vrije dag

De rechters hebben woensdagochtend op verzoek van de advocaten besloten donderdag een vrije dag in te lassen. Dan hebben de verdachten de mogelijkheid hun aantekeningen en documenten te bestuderen en zich goed voor te bereiden op het verdere verloop van het proces. De behandeling van de zaak gaat woensdag nog wel verder met het horen van een getuige-deskundige.