UTRECHT - De gemeente Utrecht was gewaarschuwd voor gebreken aan de werftrap, kort voor die op 6 augustus instortte met een dode en tien gewonden als gevolg. Onlangs meldde de gemeente nog in stadskrant Ons Utrecht dat er slechts twee of drie klachten bekend waren uit de jaren negentig.

Bekijk video

Een woordvoerster heeft inmiddels toegegeven de krant onjuiste informatie te hebben verstrekt. Ook bevestigt zij het verhaal in Ons Utrecht van deze week dat een medewerker van een horecagelegenheid kort voor het ongeval op 6 augustus was gevallen als gevolg van een mankement aan de trap.

De medewerker had vervolgens de gemeente gewaarschuwd, maar die ondernam geen actie. Ook meldt de zegsvrouw dat in de periode voor het ongeval meer klachten bij de gemeente waren binnengekomen.

Technisch onderzoek

Deze week rondt de gemeente Utrecht haar eigen technische onderzoek naar het ongeval af. De onafhankelijke onderzoekscommissie Schutte brengt op 8 november rapport uit.

Wanneer het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid van Pieter van Vollenhoven hun onderzoeken afronden is nog niet bekend.