HILVERSUM - De TROS heeft besloten het populaire spelletje Lingo ook na 31 december te blijven uitzenden. Dat meldde een woordvoerster van de omroep dinsdag na afloop van een debat in de Tweede Kamer over de kwestie.

Het parlement debatteerde over een voornemen van de netcoördinator van Nederland 1 om Lingo in het nieuwe jaar te vervangen door een ander spel dat ook jongere kijkers trekt.

De omroepleiding gaat toch door met Lingo omdat de TROS en Publieke Omroep de gemiddels 800.000 kijkers van Lingo niet kwijt willen. "Wel blijft het doel om ook meer jongere kijkers aan te trekken voor Nederland 1", legt de woordvoerster uit.

Aanpassingen

"De TROS blijft dan ook in goed overleg met de netcoördinator op zoek naar aanpassingen aan het bestaande programma, dan wel het ontwikkelen van een nieuw programma dat meer dan nu aansluit bij het beoogde netprofiel van Nederland 1."

Bob Bartelds, directeur ad interim van de TROS, is verheugd over de massale steun voor het programma. "We hopen dat de politiek zich naast de steun voor Lingo ook zal inzetten voor een verdere ondersteuning van het omroepbestel en zijn programma's."