DEN HAAG - Een 29-jarige man uit Alphen aan den Rijn wordt door het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag verdacht van moord of doodslag op de 22-jarige Joost Vastenhouw, die al twee weken niet is gesignaleerd. Dat heeft het OM maandag bekendgemaakt.

De verdachte is vorige week al aangehouden. De opgepakte man is een huisgenoot van de 22-jarige vermiste Alphenaar.

De man wordt vermist sinds 3 oktober, zijn vader deed op 5 oktober aangifte. In de woning waar vader en zoon wonen, zijn sporen gevonden die wijzen op een misdrijf. De politie heeft tot nu toe nog geen lichaam gevonden.

Vuilniszakken

Buurtbewoners hebben in de periode rond de vermissing gezien dat de huisgenoot meermalen vuilniszakken in de vuilcontainers stopte. Een aantal containers is in beslag genomen en wordt onderzocht. De verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft geoordeeld dat er genoeg ernstige bezwaren zijn om de man veertien dagen in bewaring te stellen.

De politie organiseert maandagavond in samenwerking met de gemeente een besloten bijeenkomst voor de buurtbewoners in een wijkcentrum. Het onderzoek wekte nogal wat beroering. De politie zal de stand van zaken uit de doeken doen en uitleg geven over de politieactiviteiten die rond het huis hebben plaatsgevonden.