ZWOLLE - Een 18-jarige man uit Den Haag heeft maandag aan het eind van de ochtend drie medewerkers van een uitzendbureau van Tempo-Team aan de Sassenstraat in Zwolle neergestoken.

Bekijk video


Foto: Harry Plantinga l Agenten waren snel ter plaatse

Een 37-jarige man werd in zijn buik geraakt en raakte zwaargewond. De verdachte is meteen na het voorval opgepakt, meldde de politie.


Foto: Harry Plantinga l Man trok mes na woordenwisseling

De man trok een mes na een woordenwisseling met een van de medewerkers. Twee collega's sprongen vervolgens in de bres. De dader gaf aan nog geld te krijgen van het uitzendbureau.

Pepperspray

"Agenten waren snel ter plaatse omdat ze surveilleerden in de binnenstad, vlakbij waar het incident zich afspeelde", aldus een woordvoerder van de politie. De verdachte verzette zich, waarna hij met behulp van pepperspray in bedwang werd gehouden.

De 37-jarige man is geopereerd en inmiddels buiten levensgevaar. Een 28-jarige man en een 32-jarige vrouw liepen verwondingen op aan handen en hoofd. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht.

Zeist

Vorige week raakten drie medewerkers van de sociale dienst in Zeist gewond na een steekpartij. De 18-jarige verdachte heeft een bekentenis afgelegd. Het gebouw is maandag weer open gegaan met extra beveiligers en een detectiepoortje.

Uit onderzoek onder sociale diensten bleek dat tien procent van het personeel wel eens met geweld is geconfronteerd.