VELSEN - De dansmanifestatie Dance Valley op 4 augustus is ontaard in een chaos door de slechte voorbereiding. Zowel de organisator als de gemeente Velsen en de betrokken hulpverleningsdiensten hebben de omvang en de organisatie van het evenement onderschat. Dat is de belangrijkste uitkomst van een evaluatie die in opdracht van de gemeente Velsen is gemaakt.

Dance Valley in recreatiegebied Spaarnwoude trok dit jaar 90.000 bezoekers. Na afloop liep het dansfestijn helemaal uit de hand omdat er voor duizenden bezoekers geen vervoer was. Kleumende feestgangers moesten daardoor uren in de regen lopen. Enkele tientallen mensen moesten met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

Volgens de onderzoekers was de chaos te voorkomen geweest. De problemen waren voorspelbaar, maar ontstonden door een slechte voorbereiding. De organisatoren hadden onvoldoende kennis en capaciteit om een evenement van dergelijke omvang te kunnen realiseren.

Ook de gemeente Velsen en de politie schoten te kort bij het verlenen van de vergunning. Ze hadden onvoldoende inzicht om de vervoersproblemen aan te zien komen. Was dat inzicht er wel geweest dan hadden gemeente en politie de organisator maatregelen kunnen opleggen.

De onderzoekers raden de gemeente Velsen aan bij een volgende editie minder bezoekers toe te laten.

/NIEUWSDe chaotische uittocht van Dance ValleyBureaus onderzoeken gezamenlijk chaos Dance Valley