ALMELO - Op en rond een aantal Almelose voetbalvelden zijn zaterdagmiddag tientallen personen met elkaar op de vuist gegaan.

De politie kon met de grootst mogelijke moeite de vechtende partijen scheiden en tot rust krijgen. De politie Twente heeft dit zaterdag meegedeeld.

Maardijk

De politie kreeg eerst een melding dat een groep van ongeveer veertig personen een kantine was binnengedrongen van een voetbalvereniging aan de Maardijk in Almelo. In de kantine waren vernielingen door de groep aangericht en was met flessen gegooid.

Bij de komst van de politie was de groep verdwenen en was een groot aantal leden, tussen de veertig en vijftig, van de voetbalclub op zoek naar de groep. De hele buurt werd door hen afgezocht en het lukte de politie niet hen tot bedaren te krijgen.

Koedijk

Op een gegeven moment renden ze het terrein op van een andere Almelose voetbalclub aan de Koedijk in Almelo. In een van de kleedkamers troffen zij een elftal van een vereniging uit Enschede en er werd direct op deze mensen ingeslagen door de Almeloërs. Met de nodige moeite konden de ter plaatse gekomen politiemensen de groepen scheiden.

De Enschedeërs werden naar hun auto's gebracht waarop zij konden vertrekken. Niemand wenste iets te verklaren of aangifte te doen van de mishandelingen. De leden van de Almelose club vertelden dat er onder deze groep enkele personen zouden zijn geweest die bij de vernielingen in hun kantine aan de Maardijk betrokken waren. De politie heeft nog geen aanhoudingen in deze zaak gedaan.

Veenelandenweg

Om even over vieren werd een massale vechtpartij gemeld op een voetbalveld aan de Veenelandenweg in Almelo. Op dat moment vond daar een wedstrijd plaats tussen de A1 elftallen van de thuisclub PH en Tubantia uit Hengelo.

In de 34e minuut van de tweede helft scoorde PH 3-2 en ontstond om nog onduidelijke reden een massale vechtpartij op het veld. Diverse mensen, spelers, begeleiders en publiek, van beide partijen gingen met elkaar op de vuist en over en weer vielen klappen. De scheidsrechter had de wedstrijd toen al gestaakt en het veld verlaten.

KNVB

Toen de politie kwam was de rust weergekeerd. In een gesprek met beide partijen en de scheidsrechter werd afgesproken dat een een ander in eerste instantie ter beoordeling bij de KNVB wordt neergelegd. Ook in deze zaak heeft de politie nog geen aanhoudingen verricht en is nog geen aangifte gedaan.