UTRECHT - Roelant Oltmans mag tot en met de Olympische Spelen van Peking 2008 bondscoach van de Nederlandse hockeyers blijven. Of de voorman van Oranje daarnaast ook als technisch directeur bij de KNHB doorgaat, is nog niet duidelijk. "Daarover praten we nog", zei Ties Kruize, bestuurslid tophockey, vrijdagavond in Utrecht.

Na de blamerende zevende plaats bij het wereldkampioenschap vorige maand in Mönchengladbach, liet Kruize weten dat er enkele zaken rond het Nederlands elftal dienden te veranderen. "Maar we moeten ook loyaal zijn naar onze mensen toe", lichtte de oud-international vrijdag toe. "Het resultaat bij het WK was heel slecht. Maar het is natuurlijk niet zo dat Roelant er plotseling niets meer van kan.

Voor het begin van het WK was hij nog de beste bondscoach die Oranje zich kon wensen. Dat kan niet binnen twaalf dagen anders zijn. We hebben na het WK uitgebreid met alle hoofdpersonen gesproken. Daaruit bleek dat iedereen heel graag met elkaar doorgaat. Het bestuur zal daarin meegaan, misschien alleen met hier en daar wat aanpassingen."