ROTTERDAM - Het zogenoemde Maasmeisje is een 12-jarige Rotterdamse. De 46-jarige man die vorige week werd gearresteerd is haar vader. Hij wordt verdacht van de moord op zijn dochter.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt. Het meisje is geïdentificeerd aan de hand van DNA-onderzoek bij verwanten en door biologisch sporenonderzoek. Die sporen zijn onder meer aangetroffen in de woning in Rotterdam-Zuid waar het meisje bij haar vader woonde.

Reconstructie

Het onderzoek kwam vorige week flink op stoom toen de politie dinsdag een reconstructie van het hoofd van het meisje publiceerde. Dat leverde ruim honderd tips op. Twee dagen later werd haar vader aangehouden.

Hoe alles zich precies heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. De vader heeft de moord vooralsnog niet bekend. Volgende week wordt beslist of hij langer in hechtenis blijft. Delen van het meisje werden afgelopen zomer op drie plaatsen in en rond de Maas gevonden.

Reistas

Op 20 juni kwam in het Mallegat een sporttas met een been boven water. Twee dagen later vonden medewerkers van het havenbedrijf in de Maas bij de Parkkade een koffer met daarin de romp. Op 13 juli dreef in de Maashaven een reistas met haar hoofd.

Omwonenden van de aan de Jagerlaan gelegen woning van het meisje herkenden haar toen een reconstructie van haar hoofd op televisie en in de krant verscheen. Zij vragen zich nu af of ze de moord hadden kunnen voorkomen.