AMSTERDAM - De hoofdverdachte in de ontvoeringszaak van Claudia Melchers heeft zijn bekentenis ingetrokken. Het gaat om Izaan M., die in een gevangenis in Brazilië zit. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bevestigde donderdag een bericht hierover in het AD.

Claudia Melchers werd op 12 september vorig jaar in haar huis in Amsterdam Oud-Zuid ontvoerd. De kidnappers eisten 300 kilo cocaïne.

Melchers beloofde hun in plaats daarvan 5 miljoen euro. Dat geld zou ze betalen na haar vrijlating. Drie dagen later kwam ze in Arnhem vrij. Het losgeld is nooit betaald.

E-mailcontact

Na haar vrijlating had Melchers nog via e-mail contact met Izaan M. De politie keek mee met het afgeschermde e-mailcontact en kon de man later in Brazilië laten arresteren. Het OM heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Eind oktober wordt de zaak inhoudelijk behandeld door de rechtbank, zonder de hoofdverdachte. Dan staan de 37-jarige Quentin W., de 47-jarige Lorenzo M., de 44-jarige Patricio W. en de 39-jarige Louellar R. terecht. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering.

Eerder verklaarde Izaan M. dat Lorenzo het brein achter de ontvoering was. In latere verklaringen heeft Izaan M. niet gesproken over deze bewering.