DORDRECHT - De 23-jarige Papendrechter W. van M. die wordt verdacht van ontucht met zeven minderjarige jongens, moet psychiatrisch worden onderzocht voor hij kan worden berecht. De rechtbank in Dordrecht bepaalde dat dinsdag tijdens een pro-formazitting.

Volgens de officier van justitie heeft de Papendrechter zich eind vorig jaar vergrepen aan twee jeugdige voetballers die hij behandelde op een massagetafel. De Papendrechter was als leerling-masseur verbonden aan de voetbalclub V.V. Sliedrecht.

Voorts zou de verdachte bij hem thuis vanaf medio vorig jaar tot medio dit jaar twee jongens hebben misbruikt die hij kende van de Papendrechtse kerk De Schuilplaats. Dan verwijt het OM de verdachte nog dat deze drie jongens uit de buurt betastte tijdens een balspel op een pleintje bij hem in de buurt.

Slachtoffers

Dat laatste incident zou hebben plaatsgevonden op 30 juni en leidde tot de aanhouding van Van M. De slachtoffers variëren in leeftijd van elf tot veertien jaar. Er werden ook kinderpornoplaatjes op de computer van de verdachte gevonden.

Massagetafel

De ontucht op de massagetafel bij de voetbalvereniging wordt ontkend door de slachtoffers, volgens raadsman E. van Twist van Van M.. De raadsman denkt dat zijn cliënt dat verhaal zelf heeft verzonnen. Mede hierom besloot de rechtbank een psychiater in te schakelen.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak vindt op 4 januari plaats.