EMMEN - De 33-jarige R.V. uit Emmen, die eerder dit jaar in het nieuws kwam als verkoper van stukjes maangrond, is maandag door de politie in zijn woonplaats opgepakt op verdenking van flessentrekkerij. Dat heeft de politie dinsdag bevestigd. V. zit nog vast.

De maanverkoper is volgens een politiewoordvoerder opgepakt, nadat tegen hem omstreeks vijf aangiftes wegens oplichting waren binnengekomen. Het gaat volgens de zegsman om goederen en diensten die door V. zijn afgenomen, maar niet betaald.

"Zijn handel in stukjes maan is bij ons niet bekend. Hierover zijn geen aangiftes gedaan en dit komt daarom in ons onderzoek niet aan de orde", vertelt de woordvoerder. Hij zegt dat nog niet bekend is voor hoeveel geld de Emmenaar zijn slachtoffers zou hebben gedupeerd.

De handel in stukjes maan lijkt overigens te zijn gestopt. De website van het bedrijf Monabundo is uit de lucht en ook telefonisch is de verkoper al geruime tijd onbereikbaar. De maanverkoper presenteerde zijn plannen in juni met veel bombarie.

Als 'ambassadeur' van het Amerikaanse bedrijf Lunar Embassy moest hij maandelijks 18.000 percelen maangrond van 4000 vierkante meter per stuk aan de man gaan brengen. Op de website van Lunar Embassy komt de Nederlander niet voor in de lijst van buitenlandse 'dealers'. Het bedrijf was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.