AMSTERDAM - De verdachte van de moord op het zogenoemde Maasmeisje, is wellicht haar vader. Dat schrijft de Telegraaf zondag. De man werd donderdag opgepakt. Hij zou het meisje hebben vermoord, in stukken hebben gesneden en in de Maas hebben gedumpt. De lichaamsdelen van het meisje werden deze zomer gevonden in Rotterdam.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De verdachte zou een bewoner van de Jagerslaan in Rotterdam-Zuid zijn. De verdachte van Afrikaanse afkomst zou met zijn 11-jarige dochter in het huis aan de Jagerslaan wonen. De politie ging ervan uit dat het meisje 16 of 17 jaar oud was. Volgens buren zou het 11-jarige kind vrij groot voor haar leeftijd zijn en kon daardoor verwarring ontstaan.

De technische recherche is volgens de krant al sinds donderdag in de woning bezig met de zoektocht naar dna. De verdachte moet uiterlijk dinsdag voor de rechter-commissaris verschijnen. Die bepaalt of de man langer vast blijft zitten.

De politie toonde dinsdag een reconstructie van het hoofd van het meisje en kreeg daarna ruim honderd tips binnen. De tips betroffen veelal de identiteit van het meisje. Het Maasmeisje zou donker haar en een donkere huidskleur hebben gehad.