ROTTERDAM - De politie heeft donderdag een man opgepakt die zij verdenkt van betrokkenheid bij de moord op het zogenoemde Maasmeisje. De recherche onderzoekt sporen in zijn huis. Dat hebben politie en Openbaar Ministerie (OM) zaterdag bekendgemaakt.

Afgelopen dinsdag liet de politie een reconstructie zien van het hoofd van het meisje. Dat leverde tientallen tips op die het onderzoek hebben versneld. Lichaamsdelen van haar werden afgelopen zomer op drie plaatsen gevonden in en bij de Maas.

Ondanks de aanhouding is het nog altijd niet duidelijk wie het meisje is, zei een woordvoerster van het OM.

Een sporttas met als opdruk Colorado Super Batters werd op 20 juni ontdekt in het Mallegat. Er zat een been in. Twee dagen later vonden medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam een zogenoemde trollykoffer in de Maas ter hoogte van de Parkkade, waarin een vrouwelijke romp zat. Op 13 juli troffen voorbijgangers in de Maashaven een reistas aan met een hoofd. Vergelijkend DNA-onderzoek wees uit dat de lichaamsdelen van een persoon zijn.

Politie en justitie hopen zo snel mogelijk achter de identiteit van het meisje te komen. Ook zoeken ze onder meer naar de herkomst van de drie tassen.