AMSTERDAM - Opiniepeiler Maurice de Hond wordt verdacht van een serie strafbare feiten. Justitie nodigt hem binnenkort uit voor een gesprek. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bevestigt zaterdag dat de advocaat van klusjesman Michael de J. aangifte heeft gedaan van smaad, laster en belediging en begint aan een onderzoek. De Hond schrijft op zijn weblog dat hij blij is met de aankondiging van het OM.

Het OM presenteerde vrijdag de resultaten van aanvullend onderzoek over de Deventer moordzaak, dat werd uitgevoerd omdat er aanwijzingen zouden zijn dat Ernest L. ten onrechte vastzit voor de moord. De belastingadviseur zit een celstraf van twaalf jaar uit voor de moord op een 60-jarige weduwe in Deventer.

Klusjesman

Opiniepeiler Maurice De Hond en L. stellen dat de verkeerde verdachte is veroordeeld. De Hond verzamelde bewijsmateriaal en getuigen waarmee hij de vermeende onschuld van L. zou aantonen en zou bewijzen dat de klusjesman van de weduwe achter de moord zit. Volgens het OM zijn er geen nieuwe feiten naar boven gekomen in het onderzoek die er op wijzen dat L. onterecht vastzit.

De Hond geeft aan er tijdens het verhoor alles aan te doen, om te zorgen dat de Deventer moordzaak weer voor de rechter komt. "Dat wordt dan pas echt het moment dat het achterste van de tong getoond kan en moet worden." Volgens De Hond heeft het OM zijn laatste troeven uitgespeeld. "De puinhoop die het was is nog groter geworden. De ongeloofwaardigheid wordt steeds groter. De vuile handen zijn nog vuiler geworden. Nu wordt het onze tijd, let maar op."