AMSTERDAM - Drie leerlingen van een regionaal opleidingscentrum aan de Dr. Jan van Breemenstraat in Amsterdam hebben vrijdagochtend twee medewerkers van hun school bedreigd.

Even na negen uur liep het drietal de school binnen en bedreigde de medewerkers met een vuurwapen. Dit bleek een neppistool te zijn, aldus een woordvoerder van de politie.

Massaal

De politie rukte massaal uit. Agenten met kogelwerende vesten zochten in de school naar het drietal en wisten hen te overmeesteren. De drie zouden bezig zijn geweest met een studieopdracht. Terwijl een jongen met het nepwapen de medewerkers bedreigde, filmde zijn kompaan alles. Het is nog onduidelijk wat de derde verdachte deed, aldus de politie.

De drie jongens van 18 jaar zijn door de politie aangehouden. Een van hen wordt gezien als de hoofdverdachte. Wat de rol van de twee andere jongens is, is nog onduidelijk.

De politie kan nog niets zeggen over het motief van de bedreiging. Volgens onbevestigde berichten zou een van de jongens op het punt staan van school te worden gestuurd.