AMSTERDAM - Bij Coster Diamonds in Amsterdam is zondagmiddag een diamant ter waarde van ongeveer 50.000 euro gestolen. Dat heeft directeur B. Meier van Coster dinsdag bevestigd. Volgens hem is het niet uitgesloten dat de diefstal iets te maken heeft met de roof in het Haagse museum Museon.

Volgens de politie heeft het diamanthuis dinsdagochtend aangifte gedaan van de diefstal. De ruwe steen van 181 karaat is volgens de directeur tussen 13.00 en 15.00 uur gestolen. De zaak was toen open voor publiek. Het slot van de vitrine was opengebroken. "Normaal gesproken zit er de hele dag iemand naast de diamant, maar die persoon was net even weg", zegt Meier.

De directeur vermoedt dat de diefstal iets te maken heeft met de roof in het Museon. Daar werd in de nacht van zondag op maandag voor miljoenen euro's aan diamanten en juwelen gestolen. De diamant van Coster Diamonds was onlangs een paar dagen uitgeleend aan het Museon, dat er een film over had gemaakt.

Coster Diamonds onderzoekt nu of er op de videobeelden iets te zien is van de roof. Volgens Meier was het er door alle drukte nog niet eerder van gekomen om aangifte te doen.