BREDA - De rechtbank in Breda heeft maandag de 40-jarige gymleraar V.V. uit Oosterhout voor ontucht met een 15-jarige leerlinge veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Ook mag V., die zegt een liefdesrelatie met haar te hebben gehad, geen les meer geven aan minderjarigen.

Volgens de rechtbank bestaat er door de persoonlijkheid van V. gevaar voor herhaling, vooral omdat de leraar al eerder is veroordeeld voor ontucht met kinderen. De Oosterhouter gaf les op het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda, waar hij een half jaar geleden op non-actief werd gesteld. Justitie had vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, geëist. Ook zou hij drie jaar zijn beroep als gymleraar niet meer mogen uitoefenen.

De rechtbank noemde in het vonnis geen termijn meer en beval dat V. in het vervolg alleen nog gymles mag geven aan volwassenen. Vrijgesproken werd V. van het sturen van seksueel getinte sms-jes aan een 14-jarig leerlinge en het geven van een kus aan haar.