ROTTERDAM (ANP) - Politie en justitie hebben tot nu toe 55 tips gekregen over het zogenoemde Maasmeisje. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdag gezegd.

De tips zijn binnengekomen op het speciale nummer 0800-7444455 dat justitie en politie dinsdag hebben geopend om achter de identiteit van het meisje te komen. Haar lichaamsdelen zijn afgelopen zomer verspreid over drie locaties in Rotterdam in tassen gevonden.

Hoofd

Een rechercheteam van vijftien mensen is druk bezig de tips na te trekken. Dinsdag toonden politie en justitie het gereconstrueerde hoofd van het slachtoffer. Het gaat om een negroïde vrouw van 16 of 17 jaar met een lengte van 1.68 meter en schoenmaat 42. Een been, romp en hoofd van haar werden respectievelijk op 20 en 22 juni en 13 juli in de Maas gevonden.

"De hoeveelheid tips is groot, maar we willen er nog veel meer hebben. Al twijfelen mensen of ze het meisje denken te kennen, gewoon bellen", aldus de woordvoerster van het OM.

Tassen

Het onderzoek richt zich op drie doelen: achter de identiteit van het slachtoffer komen, de herkomst van de tassen achterhalen en het oppakken van de dader(s).

De eerste tas met het been heeft als opschrift 'Colorado Superbatters'. Het rechercheteam kwam erachter dat er in de hele wereld geen enkele sportclub van die naam bestaat. Het gaat om een fantasienaam.