QUARRYVILLE - De man die in een Amerikaanse school vijf meisjes doodschoot en vijf verwondde, wilde de gegijzelde meisjes mogelijk misbruiken. Daarop wezen enkele voorwerpen die de schutter had meegenomen en die in de school werden aangetroffen, liet een woordvoerder van de politie dinsdag tijdens een persconferentie doorschemeren. De zegsman noemde onder meer plastic bandjes en glijcrème.

Kort voor de schietpartij belde de dader zijn vrouw op om afscheid te nemen. De 32-jarige vrachtwagenchauffeur Charles (Carl) Roberts vertelde zijn vrouw dat hij twintig jaar geleden twee kinderen van drie en vier jaar uit zijn familie had gemolesteerd, en dat hij ervan droomde dat weer te doen.

Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of er ooit iets is gebeurd en wat er dan is gebeurd. Familieleden van de dader zeiden van niets te weten. "We weten niet of het ging om alleen aanraken of regelrecht seksueel misbruik. We weten niet eens òf het wel is gebeurd", aldus de politiewoordvoerder.

In een afscheidsbrief aan zijn vrouw had hij al gewezen op een gebeurtenis uit zijn jeugd. Hij liet ook brieven achter aan zijn drie kinderen. Volgens de politie was de man ook getraumatiseerd door de dood in 1997 van een dochtertje dat kort na de geboorte stierf.