ROTTERDAM - Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond rond kwart voor acht een einde gemaakt aan een gijzeling van twee jonge kinderen aan de Hooidrift in Rotterdam. De twee jongetjes van een half jaar en een jaar werden sinds 's middags vier uur gegijzeld door hun verwarde vader. Volgens een woordvoerster van de politie zijn de twee kinderen ongedeerd.

De 32-jarige gijzelnemer is overmeesterd en aangehouden. De politie was naar de woning aan de Hooidrift in Rotterdam-West gegaan om de man aan te houden. Hij moet nog een celstraf uitzitten.

Volgens de politiewoordvoerster begon de man meteen dreigende taal uit te slaan en met bierflesjes te gooien. Hij sloot zich op in de woning, samen met de twee jonge kinderen. Zijn ex-vrouw was op dat moment niet aanwezig.

De politie zette een onderhandelaar in die uren met de man heeft gepraat, zij het zonder resulaat. Uiteindelijk besloot de politie een arrestatieteam in te zetten. Volgens de woordvoerster was de situatie voor de kinderen bedreigend. Het voornaamste doel was de kinderen in veiligheid te krijgen. De man had bij zijn aanhouding geen wapens bij zich.