LEEUWARDEN - Een 51-jarige buschauffeur heeft maandag in het Friese Burgum korte metten gemaakt met een passagier die hem sloeg. Nadat hij klappen kreeg van de 21-jarige inwoner uit Burgum trapte hij zo hard op de rem dat zijn aanvaller door de voorruit van de bus werd geslingerd.

De gealarmeerde politie kon de man direct aanhouden. De ruit is aan gruzelementen. De belager was het niet eens met het aantal strippen dat de bestuurder voor zijn rit afstempelde. De politie noemt het optreden van de chauffeur daadkrachtig.

Trots

Ook de werkgever van de chauffeur, Arriva, is trots op de man. "Hij heeft kordaat gehandeld en had de situatie tot de politie kwam ook prima onder controle", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De chauffeur heeft inmiddels een aanklacht ingediend tegen de Burgummer. "Dat is de gebruikelijke procedure. Daarnaast begeleiden wij de chauffeur, want aan de buitenkant kan je niet altijd zien wat er aan de binnenkant mankeert."

Hoe vaak chauffeurs van het bedrijf te maken krijgen met agressie wil de woordvoerder niet zeggen, maar we hebben er een apart registratiesysteem voor, dus dat zegt genoeg." De overige passagiers in de bus zijn geschrokken, maar hebben geen verwondingen opgelopen.