AMSTERDAM - De politie heeft maandag opnieuw twee personen opgepakt die verdacht worden van het plegen van een flink aantal bankovervallen. Ook vrijdag arresteerde de politie een verdachte, zo meldde de politie maandag.

Met de aanhouding van dit drietal komt het aantal arrestaties in deze zaak op acht. Vorige week pakte de politie al vijf vermoedelijke bankovervallers op. De groep zou gedurende tien jaar actief zijn geweest met bankovervallen en diefstallen van brommers en auto's.

De maandag en vrijdag aangehouden verdachten zijn mannen tussen de 23 en 26 jaar oud. Allen zijn woonachtig in Amsterdam. De mannen worden niet alleen verdacht van het voorbereiden en plegen van de overvallen, maar ook van het deelnemen aan een criminele organisatie.

Snelweg

De bovenregionale rechercheteams van Zuid-Nederland, Amsterdam en het Gooi onderzochten in totaal 74 feiten. Het onderzoek loopt sinds september 2004. De groep bankovervallers sloeg, in wisselende samenstelling, in het hele land toe. Banken die vlakbij een snelweg lagen, hadden de voorkeur van de groep.

De politie schat dat het schadebedrag meerdere miljoenen bedraagt. Daarbij inbegrepen zijn de kosten van veiligheidsmaatregelen die banken namen om meer overvallen te voorkomen.