AMSTERDAM - Nederland is in de ban van de herfst. Hevige regenbuien en windstoten zorgen maandagochtend op verschillende plaatsen voor verkeersoverlast. De ochtendspits is door het slechte weer veel langer dan gebruikelijk. Rond 08.00 uur stond er ruim 315 kilometer file.


Foto: Michel van Bergen | Noodweer boven Haarlem

Op verschillende plekken in het land veroorzaken ongevallen lange files. Automobilisten remmen eerder waardoor het verkeer minder snel doorstroomt. Een uitschieter is de file op de snelweg A2. Tussen Nieuwegein en Vinkeveen stond even na achten een file van 17 kilometer na een eerder ongeluk.

Treinverkeer

Het treinverkeer ondervindt ook last van het herfstweer. Het treintraject Den Helder - Heerhugowaard is door een blikseminslag gestremd. Reizigers worden vervoerd met bussen en moeten rekening houden met een half uur extra reistijd.


Foto: Hans Vink | Onweer in Noordwijk

Het KNMI verwacht maandag een onstuimige dag met opklaringen afgewisseld door buien. De buien gaan volgens het meteorologisch instituut gepaard met onweer en soms met hagel of windstoten tot 85 kilometer per uur.


Foto: Johan van de Ven | Bliksem in Boxtel

Het onstuimige herfstweer begon zondag. Vooral in Noord-Brabant zorgde het noodweer voor veel problemen. Door bliksem lag het treinverkeer tussen Cuijk en Boxmeer en tussen Roosendaal en Breda lange tijd plat.