BRASILIA - Door het vliegtuigongeluk in Brazilië zijn alle 155 inzittenden om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva zaterdag laten weten. Het toestel, een Boeing 737, verdween vrijdagavond boven het Amazonegebied van de radar. Het is waarschijnlijk tegen een kleiner vliegtuig gebotst.

"Met grote droefheid heeft president Lula kennis genomen van het nieuws van het ongeluk waardoor de passagiers en bemanningsleden zijn omgekomen", aldus de zegsman. Lula heeft drie dagen van nationale rouw uitgeroepen na de grootste vliegramp in de geschiedenis van Brazilië.

Rampplek

Het toestel is neergestort in de gemeente Peixoto de Azevedo in de deelstaat Matto Grosso. De rampplek in het oerwoud is moeilijk begaanbaar voor reddingswerkers, die hulp krijgen van het leger.

Alle inmiddels gevonden lijken waren zwaar verminkt en verbrand. Onder de inzittenden waren ook buitenlanders. De gloednieuwe Boeing 737 van prijsvechter Gol was in zuidoostelijke richting op weg van de stad Manaus in de jungle van de deelstaat Para naar de Braziliaanse hoofdstad Brasilia.