SAO PAULO - Reddingwerkers hebben zaterdag de wrakstukken van een Braziliaans passagiersvliegtuig gevonden, dat vrijdag boven het Amazonegebied in botsing was gekomen met een klein zakenvliegtuig.

Dat hebben de Braziliaanse luchtvaartautoriteiten gemeld. Een luchtvaartfunctionaris zei dat het vliegtuig na de botsing vermoedelijk in verticale stand naar beneden is gestort.

Boerderij

Over het lot van de 149 passagiers en zes bemanningsleden in het passagiersvliegtuig is niets bekend. Het toestel is neergestort in de gemeente Peixoto de Azevedo in de deelstaat Matto Grosso. "Volgens onze informatie is het toestel op een boerderij terechtgekomen", aldus burgemeester Valter Mioto van Peixoto de Azevedo.

De plaats waar het toestel is neergestort, is niet ver van de grens met de noordelijk gelegen deelstaat Para. Vlucht 1907 was in zuidoostelijke richting op weg van de stad Manaus in de jungle van Para naar de Braziliaanse hoofdstad Brasilia.

Volgens de Braziliaanse minister van Defensie is menselijk falen waarschijnlijk de oorzaak van de botsing tussen het passagierstoestel en het zakenvliegtuigje, dat ondanks schade aan een vleugel veilig wist te landen. Beide toestellen waren uitgerust met moderne apparatuur en het gebied werd goed gevolgd op de radar, aldus minister Waldir Pires van Defensie.