PIJNACKER - De politiechef die de leiding had tijdens de rellen in mei in Pijnacker, vertrekt als plaatsvervangend bureauchef in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij krijgt een andere baan binnen de politie Haaglanden. Een woordvoerder van de politie Haaglanden heeft een bericht daarover zaterdag in het AD bevestigd.

Tussen burgemeester Rik Buddenberg en de betrokken politiechef is een vertrouwensbreuk ontstaan, omdat de laatste verzuimde in de nacht van 6 op 7 mei de burgemeester te informeren over de rellen die na een feest waren ontstaan. De woordvoerder benadrukte dat de overplaatsing geen kritiek op het functioneren van de plaatsvervangend bureauchef inhoudt.

De politie greep in bij relletjes na een feest in een tent, waar onder anderen rapper Ali B. had opgetreden. De gemeente kreeg tientallen klachten en aangiften binnen over het geweld dat de agenten gebruikten.

Het onderzoeksbureau B & A Groep concludeerde dat Buddenberg vooraf niet was ingelicht over de inzet van een parate politie-eenheid, hoewel juist hij het bevoegd gezag is bij ongeregeldheden. De burgemeester werd pas na afloop van de actie op de hoogte gesteld.