GELROP - Na een ingetogen en drukbezochte dienst in de grote Heilige Brigidakerk is vrijdag in Geldrop de vermoorde Melanie Sybers begraven. De kerk bood onvoldoende zitplaatsen voor alle belangstellenden en buiten hield de politie enkele honderden nieuwsgierige dorpsgenoten op afstand.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het lichaam van Sybers werd in een witte lijkwagen en in een witte lijkkist bedekt met roze rozen naar de kerk in Geldrop gebracht. Ze werd begeleid door haar broers en zussen en haar hevig ontdane vader. De genodigden hadden zich ook gehuld in het roze, de lievelingskleur van het vermoorde meisje.

De katholieke dienst werd opgeluisterd met rustige popmuziek en een gezongen levenslied. In bijdragen van pastoor Spooren, schooldirecteur Ton Schenkelaars en haar zussen kwam Melanie Sijbers naar voren als een spontane, levenslustige en ijdele scholiere. "Het zonnetje in huis, dat ons zonder reden is afgenomen", aldus de zussen.

Bloemen

Na afloop van de dienst werd Melanie Sybers in besloten kring ter aarde besteld op begraafplaats Zesgehuchten. Op het graf is net als op haar vindplaats een houten kruis geplaatst. De plek is omgeven met bloemen.

De 15-jarige Melanie Sybers verdween op donderdag 7 september. Haar stoffelijk overschot werd een week geleden gevonden in de bossen tussen Someren en Lierop. Het bidprentje dat in de kerk werd uitgedeeld, noemde de dag van haar verdwijning als haar sterfdag.

De 41-jarige man die vastzit voor de dood en het seksueel misbruik van het meisje legde afgelopen week een bekentenis af. Hij is de stiefvader van haar hartsvriendin.