DEN BOSCH - Het politieteam dat onderzoek verricht naar de moord op de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop bekijkt het mogelijke verband met een vergelijkbare zaak meer dan tien jaar geleden. Persofficier van justitie in Den Bosch M. Wijnbelt heeft een bericht daarover vrijdag in De Telegraaf bevestigd.

Het gaat om de eveneens 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven die in 1995 dood werd gevonden in een bos dat grenst aan het gebied waar Melanie Sijbers vorige week werd aangetroffen. Wijnbelt: "De politie heeft oog voor de parallellen."

Melanie

Justitie gaat ervan uit dat Melanie niet meer leefde toen de hoofdverdachte zich een dag na haar verdwijning voor de eerste keer vrijwillig meldde op het politiebureau. Persofficier M. Wijnbelt heeft dat vrijdag gezegd. De 41-jarige man uit Geldrop klopte aan bij de politie omdat hij als laatste een afspraak had met het verdwenen meisje. Hij was op dat moment nog geen verdachte, aldus justitie. De stiefvader van een vriendinnetje van Melanie Sijbers overtuigde de politie van zijn alibi.