AKEN/KERKRADE - De Duitse en Nederlandse politie hebben donderdag tijdens een internationale controle in het grensgebied van Zuid-Limburg en Duitsland vijf mensen gearresteerd. Daarnaast kregen nog eens 25 mensen een proces verbaal, meldde de politie in Aken vrijdagochtend.

Ongeveer tweehonderd Duitse en Nederlandse politiemensen voerden donderdag op Duits grondgebied grootschalige gezamenlijke controles uit, met name gericht tegen drugssmokkel. Dat gebeurde in de regio's Aken, Heinsberg, bij Vaals, Kerkrade en Heerlen. Het was voor het eerst dat de politie grensoverschrijdend optrad tegen drugscriminelen. Dit kan als gevolg van een verdrag tussen Nederland en Duitsland dat op 1 september in werking is getreden.

Drugsdealers

In totaal controleerde de politie 679 auto's aan beide kanten van de grens. Daarbij werden behalve drugs ook vier wapens in beslag genomen. Onder de aangehouden personen bevonden zich vier drugsdealers

De politie deed vervolgens ook invallen bij de verkoopadressen van deze dealers. In totaal werd 500 gram softdrugs en een grote hoeveelheid geld uit drugsverkoop in beslag genomen.