CARACAS - Door een brand in een nachtclub in het centrum van de Venezolaanse hoofdstad Caracas hebben in de nacht van zaterdag op zondag zeker 47 mensen de dood gevonden. De lokale brandweer meldde zondag dat de meesten bezweken aan rookvergiftiging.

"Helaas zijn er 47 doden te betreuren", verklaarde brandweercommandant Rodolfo Briceno tegen het Venezolaanse televisiestation Globovision. Acht mensen liepen brandwonden op door het vuur dat rond vijf uur (Nederlandse tijd) ontstond in de volgepakte La Goajira nachtclub.

Van de slachtoffers stikte ongeveer 80 procent door de giftige rook, aldus Briceno. Plastic dat in de oude discotheek als decoratie werd gebruikt, zorgde voor de dikke verstikkende rook. "Toen we arriveerden was de brand al hevig en hing er een grote rookkolom", aldus de brandweercommandant. "Er heerste veel paniek."

Op het moment van de brand bevonden zich ongeveer tweehonderd mensen in de disco. De brandweer evacueerde uit voorzorg ook vijfhonderd omwonenden en gasten van een hotel. Een defecte elektriciteitsinstallatie is volgens de eerste conclusies van de brandweer vermoedelijk verantwoordelijk voor de brand. Nader onderzoek moet echter meer duidelijkheid geven.