BAILEY - In de Amerikaanse staat Colorado zijn door een gijzelingsactie op een middelbare school de dader en een leerling om het leven gekomen. Dat gebeurde nadat de politie na enkele uren met geweld een einde maakte aan de gijzeling, meldden Amerikaanse media.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De volwassen man gijzelde aanvankelijk zes vrouwelijke leerlingen in de school in Bailey, 56 kilometer ten zuidwesten van Denver, maar later liet hij er vier gaan. Nadat de gijzelnemer een deadline had gesteld en het contact met onderhandelaars had verbroken, greep de politie in.

Bij de bestorming van het klaslokaal schoot de man een meisje door het hoofd en pleegde daarna zelfmoord. Het meisje overleed later in het ziekenhuis. Het motief van de man is onbekend.

Sluipschutters

De man vuurde bij het begin van de gijzeling meerdere schoten in de school af en zou ook gedreigd hebben dat hij een bom in een rugzak had. De autoriteiten stuurden een arrestatieteam naar de plaats des onheils en zetten sluipschutters in. Het schoolbestuur evacueerde de andere kinderen. Leerlingen van een aangrenzende school werden eveneens in veiligheid gebracht.

Bailey ligt niet ver van het plaatsje Littleton waar in april 1999 twee scholieren dertien mensen doodschoten alvorens ze zichzelf van het leven beroofden. Bij die actie raakten 24 mensen gewond.