TILBURG - Een 23-jarige Tilburger is dinsdagmiddag in zijn woonplaats opzettelijk met zijn motor op een agent in gereden. De 33-jarige wijkagent gaf de motorrijder een stopteken, de bestuurder was het daar kennelijk niet mee eens. Dat maakte de politie woensdag bekend.

De politieman liep bij de aanrijding kneuzingen en schaafwonden op. De motorrijder is aangehouden voor poging tot doodslag.

De wijkagent zag de motor zonder kentekenplaten, op zijn achterwiel, tegen het verkeer in rijden. Daarop gaf hij de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, draaide de motorrijder zijn stuur en reed op de agent in. Beiden kwamen daarbij ten val.

De verdachte probeerde te voet te vluchten, maar agenten die getuigen waren van de aanrijding konden hem na een achtervolging van enkele meters aanhouden.

Kerkdriel

Dinsdagavond werd in zijn woonplaats Kerkdriel een 20-jarige man aangehouden, op verdenking van poging tot doodslag op een agente op 12 september. De man werd die dag met zijn auto aan de kant gezet, omdat hij geen gordel droeg. Bij het aan de kant gaan reed de automobilist hard achteruit waarbij hij twee fietsers raakte.

Daarna reed hij in volle vaart vooruit, richting een politieagente. Zij moest opzij springen om niet geraakt te worden.