AMSTERDAM - De 41-jarige man die verdacht wordt van de moord op de 15-jarige Melanie Sybers uit Geldrop, heeft bekend het meisje te hebben vermoord. Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdag. Melanie verdween op 7 september en werd ruim twee weken later dood gevonden in een bos bij Someren.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch wil nog niet bevestigen dat Peter H. een bekentenis heeft afgelegd. "Hij wordt voorlopig nog verhoord en totdat er een definitieve verklaring op papier staat doen we er geen uitspraken over", zegt woordvoerder Astrid Buijs van het OM.

Peter H. zit in beperking en mag geen kranten lezen of televisie kijken. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. De twee mannen die eerder aangehouden werden op verdenking van betrokkenheid bij de moord, zijn volgens het OM nog steeds verdachten. "Wat hun rol is geweest moet blijken uit de verhoren", aldus Buijs.

Beide mannen, een 27-jarige inwoner van Geldrop en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden vrijgelaten, omdat ze volgens het OM geen gevaar zijn voor hun omgeving. Het voorarrest van Peter H. werd dinsdag met veertien dagen verlengd